Nyhetsarkiv

NYHETSARKIV

UTTAGNING TILL TA-CUPEN

På inomhusträningen lördag 17 november kl. 12:00-13:30 i Söderslättshallen är det dags för uttagning till TA-cupen. De spelare som vill vara med gäller det att visa framföttarna på träningen. Dessutom kommer styrelse att komma med information.

INGA ÄNDRINGAR I SERIENDELNING

När Skåneboll 13 november publicerade sitt slutgiltliga förslag för serieindelning för säsongen 2019 fanns inga ändringar i seriendelingen för Division 5 Södra. 21 november faställs den definitiva seriesammansättningen.

Här hittar du hela det slutgiltliga förslaget

FÖRESLAGEN SERIENDELNING

Skåneboll publicerade 1 november föreslagen serieindelning för säsongen 2019. Senast 8 november skall föreningarna lämna synpunkter. 18 november kommer slugiltlig förslag på serieindelning publiceras och 21 november faställs den definitiva seriesammansättningen.

NY TRÄNARE

Bollklubben Skansen kan stolt presentera det första nyförvärvet inför 2019. Mikael Persson som tidigare varit ungdomstränare och assisterande a-lagstränare i FC Trelleborg är överens med Skansen om att ta över som tränare. I vilken konstellation är dock fortfarande inte helt klart. Mikael Persson som under årets sista matcher hjälpt till som coach är också obesegrad i klubben. Skansen ser fram emot ett långsiktigt samarbete och att Mickes segersvit håller i sig även framöver. Bollklubben Skansen vill härmed passa på att hälsa Mikael Persson välkommen till den grönsvarta familjen.

SKANSEN KLARA FÖR DIVISION 5

Efter seger med 3-0 (0-0) i årets sista match mot Lönsboda GoIF så är Skansen klart för spel i division 5 även nästa säsong. Första kvalmatchen borta slutade 0-0 och däförr avgjordes allt hemma på Albäcksvallen i under lördagen.

Nu blir nästa utmaning TA-Cupen.

Dragning av Skansenlotten

Lördag 14 juli 2018

Årets första dragning av Skansenlotten är avklarad. Vinstlistan ser ut som följer.

Lördag 5 maj 2018

IFK Klagshamn brukar vara ett tufft motstånd och så även denna gång i matchen som slutade 3-0 (0-0). Trots allt bjöd Skansen upp till dans och det dröjde ända till 67:e spelminuten innan Klagshamn fick håll på Skansen. Klagshamns gjorde inte förrän i 79:e spelminuten 2-0 via en frispark som sköts direkt i mål bakom en chanslös Joel Gustafsson i Skansenmålet. Sista målet till 3-0 gjordes i 90:e spelminuten.

Andra raka hemmaförlusten

Lördag 28 april 2018

I andra hemmamatchen stod Bara GoIF för motståndet cilket skulle visa sig sluta med förlust 1-3 (0-0). Skansen började helt ok första 30 minuterna och skapade en del chanser utan att lyckas göra mål. I slutet av första halvleken tappar Skansen allt mer. Andra halvlek har gått lite mer än tio minuter när Bara får straff vilket innebär 0-1 i 56:e spelminuten. Skansen svara snabbt med att kvittera till 1-1 i 59:e minuten genom Andreas Lindquist. Skansen börjar dock tappa spelet igen av bara farten kunde Bara göra både 1-2 och 1-3 i 84:e respektive 90:e spelminuterna.

Segern slarvades bort i hemmapremiären

Lördag 21 april 2018

Hemmapremiären såg ut att kunna sluta med seger då Skansen ledde med 2-0. Redan i tredje minuten gjorde Gustav Lindquist 1-0. I den 39:e spelminuten dorg Christoffer "Stoffe" Petersson på sig ett totalt onödigt gult kort efter att ha tjafsat och bröstat upp sig mot en Srbijaspelare. Minuten senare missade "Stoffe" ett nickläge några meter från mållinjen. I den 43:e spelminuten kom dock Gustav Lindquist att öka på ledningen genpom att nicka in 2-0 vilket stod sig till halvlek. Sammantaget hade väl Srbija egentligen ett litet övertag spelmässig, men man lyckades inte skapa de riktigt farliga chanserna. Sribja kom dock att ta över spelet mer och mer. Sista kvarten kom Srbija att pressa tillbaka Skansen helt. I den 76:e spelminuten reducerade Srbija till 2-1 bakom Joel Gustavsson i Skansenmålet som gjorde en bra match. Att Christoffer Petersson väldigt idiotiskt drog på sig ett andra gult kort i 79:e minuten och blev utvisad genom att skriva några mindre väl valda ord till domaren bidrog stort till att Skansen inte kunde hålla emot Sirbijas tryck. Srbija kvitterade i 85:e spelminuten till 2-2 vilket blev slutresultatet. Skansen får trots allt vara tacksamma över att man åtminstonde gick ur striden med en poäng då Sribija i slutminuterna lika gärna kunde fått in ett segermål.

Förlust i slaget om Skegrie kommun

Lördag 14 april 2018

Matcherna mellan de båda lagen Skegrie BK och BK Skansen som ursprungligen kommer från före detta Skegrie kommun brukar vara tuffa och prestigefyllda. De senaste åren har dock Skegrie varit det bästa laget och även så denna gång i matchen som slutade 3-1 (2-1). I den 12:e spelminuten tog Skegrie ledningen genom den uppskattade före detta Skansenspelaren Joakim Wallberg. Skegrie ökade på ledningen till 2-0 i den 25:e spelminuten. Skansen svarade dock genom att tre minuter senare reducera till 2-1 genom mål av Christoffer Petersson. I slutet av andra halvlek ökade dock Skegrie på ledningen till 3-1 vilket också blev slutresultatet. I övrigt kan det noteras att Anders Larsson och Pontus Jacobsson i Skansen drog på sig varit gult kort.

Förlust i premiären mot Anderslöv

Lördag 7 april 2018

Premiären av division 5 Sydvästra Skåne skulle Skansen egentligen spelat hemma på Albäcksvallen mot Anderlövs BoIK. På grund av vädret som varit så har Albäcksvallens gräsplan spelförbud som ser ut att vara planerat till måndag 16 april. Hemmamatchen byttes mot bortamatchen och premiären kunde istället spelas borta på Anderlövs IPs konstgräs.

Matchen kom att bli en blåsig tillställning där BK Skansen hade medvind i första halvlek. Spelmässig såg det relativt jämn ut i första halvleken, men där Skansen kanske fick lite hjälp av vinden. Skansen utnyttjade dock inte medvinden tillräckligt mycket och kom i helt för få avslut. Det ska dock noteras att Skansen några sekunder jublade efter att ha gjort 0-1. Det skulle dock visar sig att linjedomaren skulle springa in till huvuddomaren och berätta att han uppfattat en offisde situation utan att ha vinkat för offside. Anledningen var att han inte visste om en Skansen- eller Anderlövsspelare var sista spelare på bollen i situationen. Att det var offside var det inga tvivel om. Det måste dock påpekas att det uppstår en väldigt märklig situation om linjedomaren inte välje att vinka för att hjälpa huvuddomaren. Det måste ju trots allt vara huvudomarens uppgift att sedan bedöma om det är offside eller inte. I slutet av första halvlek blev Timmie Persson dragen i halsen av en Anderlövsspelare vilket domaren dock missade. Timmie som reagerade med att trycka ifrån mot spelaren resulterade i ett gult kort för Timmie.

I andra halvlek blev det mer och mer märkbart att Anderlöv hade medvind och att Skansenspelarna började bli trötta. Anderlövs tog över spelet och skapade en del chanser. Redan i den 51:e spelminuten tog också Anderlövs ledningen med 1-0. I den 70:e spelminnuten uppstod lite tuff mellan Skansen Joppe Nilsson och Anderlövs André Levin (fd Hansson). Joppe fick gult kort medans André fick rött kort för att ha tryckt Joppe i ansiktet. Anderlövs fortsatte att trycka på vilket resulterade i en frispark utanför straffområdet.

Frisparksläggaren Alexander "Papi" Tillberg med förflutet i Skansen satte bollen direkt i mål via vänster stolpe. Med glimten i ögat klappade sig på "Papi" på bröstet och klubbemblemet för att visa vilken förening han här hemma i. Detta belv också slutresultatet 2-0 (0-0) vilket kan utifrån matchbilden var ett rättvist resultat.

BK Skansen medverkar i TV3:s Lingonligan

Onsdag 4 april 2018

I första asvnitten av TV3:s nya humor-tvserie Lingonligan kan tittarna få en skymt av BK Skansen i ett kort klipp. Det är nämligen så att ett gäng från BK Skansen i fjor ställde upp som statister under inspelningen av tvserien. BK Skansen representerades av såväl spelare som styrelsemedlemmar. I första avsnittet gick det att skymta styrelsemedlemmarna Per-Ola Pettersson till vänster och Andreas Trelling till höger, iklädda röda matchkläder. I mitten med boll syns en av huvudrollsinnehavarna Anders Jansson spelande rollfiguren och lagkaptenen Roy "Kroyf" Andersson.

Lingonligan handlar om fotbollslaget Vinninge BK som är sämst i Sverige och huserar i division 7 södra Skåne. Börjar de inte levera bättre resultat kommer bonden, spelad av Sven Melander, som äger marken att göra om fotbollsplanen till en odling för sockerbetor. Platsen för inspelningen av Vinninges hemmaarena utgörs i själva verket av Minnesbergs IP i Trelleborgs kommun.

På bilden ovan syns hur bonden, Sven Melander, talar inför klubben i deras klubbhus, vilket är inspelat i Minnsebergs IFs klubbhus. På hyllan i bakgrunden syns vimplar för både Trelleborgs kommun och Minnesbergs IF.

Förhoppningen är nu att tittarna ska få se fler klipp från BK Skansens medverkan i Lingonligan. Nästa avsnitt som är det tredje visas på onsdag 11 april kl 21:00 på TV3. Serien går även att se gratis på Viafree.

Skansen räckte inte till mot div.6-lag

Söndag 18 mars 2018

Skansen förlorade med uddamålet 2-3 (1-2) mot division 6 laget Bunkeflo FF i sista gruppspelsmatchen av DM grupp 15. Det var dock Skansen som redan i fjärde matchminuten tog ledningen genom Christoffer Petersson. Bunkeflo skulle sedermera i 12:e och 32:e minuten kvittera och ta ledningen i matchen till 1-2 som stod sig till halvtid. Skansen började även bra i andra halvlek genom att kvittera till 2-2 i 52:e minuten genom Linus Bladh. Christoffer Petersson drog på sig ett gult kort i den 67:e spelminuten innan Bunkeflo i den 78:e minuten satte segermålet till 2-3.

Storförlust i första hemmamatchen

Torsdag 15 mars 2018

Skivarps GoIF eller rättare sagt Kasper Wallström skulle visa sig var numret för stort för Skansen. Skansen förlorade nämligen stort mot Skivarps GoIF hemma på Köpinge konstgräsplan med 1-6 (1-4) där Skivarps Kalle Wallström stod för hela 5 mål. Skansens tröstmål gjordes av Isaac Trulsson i den 23:e spelminuten och i den 80:e spelminuten drog Christoffer Petersson på sig ett gult kort.

Vinst i årets första tävlingsmatch

Söndag 11 mars 2018

Det blev seger BK Skansen i första DM-matchen i grupp 15 borta mot Löberöds IF med 0-3 (0-3). Redan i matchens femte minut tog Skansen ledningen med 0-1 genom rutinerade Andreas "AL" Lindquist. Minuten efter målet började de gula korten hagla in i matchen där hela nio gula kort delades ut varav tre till Skansen. I den sjätte minuten fick bortalaget BK Skansens Ola Persson se gult och två minuter senare var det Kalle Trulsson tur. I den 22:a minuten ökadet Andreas Lindquist på ledningen genom att sätta dit 0-2. Matchen sista mål gjorde i slutet av första halvlek i den 42:a spelminuten genom Simon Johansson. Skansens sista gula kort var det Fredrik Halilil som drog på sig i den 53:e spelminuten.

SKANSENLOTTENS HÖSTDRAGNING

Lördag 21 oktober 2017

Andra dragningen på Skansenlotten 2017 genomfördes idag. Stort grattis till alla vinnare!

KVALBUSS TILL GANTOFTA

Måndag 2 oktoberi 2017

Följ med och stötta BK Skansen på lördag 14 oktober till avancemang till division 5 kvalet mot Gantofta IF. För 100 kr får du en plats i BK Skansens buss som tar dig tur och retur till Stendösvallen i Gantofta.

Anmälan görs till ordförande Magnus Persson på 0732 34 10 13 eller magnus.persson@bkskansen.se

Anmäl nu! Då redan 30 platser är bokade!

KVAL MOT GANTOFTA IF

Kampen om seriesegern varade in i det sista och efter att Division 6 Södras sista omgång avgjordes i helgen stod det klart att kval väntar för BK Skansen. I och med att Sirbija vann sin match så gjorde det ingen skillnad att Skansen vann med 2-0 hemma mot Klågerup i seriens sista match. Sirbija blev med seger i sista matchen också seriesegrare, medans Skansen får kvala mot Gantofta IF gällande avancemang till division 5. Första matchen spelas redan nu på lördag 7 oktober kl 13:00 hemma på Albäcksvallen. Returen går av stapeln lördag 14 oktober kl 14:00 på Stendösvallen i Gantofta, söder om Helsingborg.

GRATTIS ALLA VINNARE

Lördag 8 juli 2017

Första dragningen för Skansenlotten ägde rum i lördags och vi vill gratulera alla vinnare. Det finns ännu chans att vinna i sista dragningen 21 oktober.

STORSEGER INFÖR SOMMARUPPEHÅLLET

Torsdag 22 juni 2017

BK Skansen - Holmeja IS 9-1 (5-1)

Mål: Christoffer Petersson 5, Alexander Nilsson, Fredrik Halili, Andreas Lindquist, Anton Möller

Lördag 27 maj 2017

BK Skansen - Skanör Faslterbo IF 2-1 (1-1)

Lördag 6 maj 2017

BK Skansen - Lindeborgs FF 1948 6-2 (1-0)

Mål: Andreas Lindquist 2, Christoffer Petersson 2, Gustav Lindquist 1, Christian "B" Björnqvist 1

UDDAMÅLSFÖRLUST FÖR RESERVLAGET

Måndag 1 maj 2017

Gislövs IF - BK Skansen 2-1 (0-1)

Mål: Per-Ola Pettersson

MÅLRIKT BORTA MOT V. INGELSTAD

Lördag 29 april 2017

Västra Ingelstad IS - BK Skansen 4-6 (1-2)

Christoffer Petersson 4, Pontus Andersson 1

OAVGJORT FÖR RESERVLAGET

Torsdag 13 april 2017

Anderslövs BoIK - BK Skansen 3-3 (1-0)

Mål: Patrik "Paddy" Karlsson 2, Pontus Andersson

Tisdag 25 april 2017

I andra omgången av reservlagsserien Division 3 Södra var det dags för hemmapremiär mot Anderslövs BoIK. Det dröjde till 42:e spelminuten innan första målet kom och då genom notoriske målskytten Patrik "Paddy" Karlsson vilket innebar att det i halvtid stod 1-0. Anderslövs skulle göra en rivstart i andra halvlek och Tom Olofsson gjorde både 1-1 och 1-2 i 47:e respektive 55:e spelminuten. Paddy Karlsson skulle dock presentera sig igen genom att i 61:e spelminuten göra kvittera till 2-2. Några minuter senare i 67:e spelminuten satte Pontus Andersson ledningsmålet till 3-2 för Skansen. Sista målet gjordes av en före detta Skansenspelare i form av Alexander Svärd Tillberg som kvitterade till 3-3 genom ett frisparksmål. Detta innebar att Skansen och Anderslöv delade på poängen i matchen som slutade 3-3 (1-0).

SERIELEDNING EFTER TRE RAKA

Lördag 22 april 2017

I tredje omgången av Division 6 Södra var det dags att ta emot Trelleborgsrivalerna Gislövs IF hemma på Albäcksvallen. Efter att nyförvärvet Linus Bladh visat vägen kunde BK Skansen vinna med 4-2 (3-0) vilket gör att Skansen nu toppar tabellen. Redan i 10:e minuten gjorde Linus Bladh 1-0 för att sedan i 23:e spelminuten göra ett nickmål och öka på ledningen till 2-0. Ledningen skulle sedan ökas på i 33:e minuten när Anton Möller gjorde 3-0. Tidigt i andra halvlek i 57:e spelminuten satta Marcus Jönsson spiken i kistan för BK Skansen målgörande genom ett nickmål och även om Gislöv kom att reducera både en och två gånger så skulle Gislövs inte komma närmre än just 4-2 vilket blev slutresultatet.

ÖVERTYGANDE VINST MOT HOLMEJA

Fredag 14 april 2017

BK Skansen skulle i första bortamatchen för säsongen komfortabelt vinna med 0-3 (0-3) mot Holmeja. Man tog död på matchen redan i första halvlek där det redan efter sex minuter stod 0-2 efter två mål av Christoffer Petersson i 3:e respektive 6:e spelminuten. Innan första halvlekens slut i 41:e spelminuten satte Gustav Lindquist slutsiffrorna till 0-3. I övrigt drog nyförvärven och bröderna Patrik och Fredrik Halili på sig vars ett gult kort i 8:e respektive 81:e spelminuten. Dessutom skadade sig Patrik Halili olyckligt vis nog på sig en skada precis innan det var planerat att han skulle bytas ut. Vi får hoppas på en  snabb återkomst för Patrik som kommer vara en viktig kugge i laget denna säsong. Värt att notera från matchen var även det röda kort som Holmejas målvakt Robin Silfverberg orutinerat drog på sig i slutskedet av matchen.

SEGER I SERIEPREMIÄREN

Lördag 8 april 2017

I seripremiären av Division 6 Södra tog BK Skansen hemma på Albäcksvallen emot KSF Srbija Malmö. Serien kunde knappt börja bättre efter att Skansen komfortabelt kunde ro hem tre poäng efter vinst med 4-1 (2-1).

I första halvlek kunde Skansen vane målskytt och spelande tränaren Andreas Lindquist redan i 8:e minuten ge Skansen ledningen. En annan trogen Skansare som är van att komma med i matchprotokollet är slitstarke Anders Larsson som på vanlig maner presenterade sig med ett gult kort i 14:e matchminuten. I den 22:e minuten presenterade sig även Christoffer Petersson genom att göra 2-0 för Skansen. Srbija skulle i 30:e matchminuten reducera till 2-1 genom Yehia Abed El Rehman.

I andra halvlek dröjde det till 48:e matchminuten innan Skansen skulle göra 3-1 genom Christoffer Petersson som gjorde sitt andra mål för matchen. Spiken i kistan sattes dock av nyförvärvet Fredrik Halili som i 75:e minuten gjorde 4-1. Förutom Skansen trogne kortsamlare Anders Larsson så drog även nyförvärven och återvändarna Gustav Lindquist i 37:e minuten och Filip Bosevski i 80:e minuten på sig varsitt gult kort.

B-LAGET FICK OAVGJORT i PREMIÄREN

Onsdag 12 april 2017

Reservlaget började seriespelet med ett prestigfyllt derby borta mot gamla Skegrie kommun rivalen Skegrie BK. BK Skansen som ursprungligen är från Skåre vilket låg i Skegrie kommun som sedermera blev en del av Trelleborgs kommun efter kommunreformen på 70-talet. De blev delad poäng i derbyt efter 3-3 (0-1) där Skansens mål gjordes av ständige målskytten Patrik "Paddy" Karlsson som gjorde 0-1 i 31:e och 2-2 i 70:e minuten, samt Andreas Lindquist som räddade en poäng med sitt kvitteringsmål till 3-3 i 71:e minuten.

LYCKAD BINGOPREMIÄR

Söndag 12 februari 2017

Under torsdagen när BK Skansen för första gången arrangerade bingon var ett hundratal spelsugna samlade i Parken. Inte enbart trelleborgare trotsade snövädret utan bingobesökarna kom från säväl Ystad, Eslöv och Malmö. BK Skansen är nöjda med premiären och vill tacka alla bingospelare som var på plats och hoppas allt och fler kommer även nästa torsdag. Vi ses i parken!

SKANSEN TAR ÖVER BINGON I PARKEN

Söndag 6 februari 2017

På torsdag 9 februari startar Bingo i Parken i Trelleborg och då i BK Skansens regi. När det stod klart att FC Trelleborg inte längre skulle arrangera bingon i Parken så tveckade aldrig BK Skansen när man gavs möjligtheten att ta över den traditionella bingon. Det är alltså sedermera torsdagar som gäller för Bingo i Parken som drar igång på torsdag. Insläpp kl 17:00 och bingon startar kl 18:30. Missa inte detta. Vi ses i parken!